Karl Erbes Weingut

Fra Mosel har vi valgt, at bringe Riesling ind fra Karl Erbes. Vinene her fra er af meget høj kvalitet, og Karl Erbes hører til blandt de absolut bedste producenter af Riesling.

I det sydtyske, finder man denne lille perle af en familiedrevet vingård, som drives af Stefan Erbes og hans far Karl. Produktionen på gården blev startet op tilbage I 1967, og dækker over et samlet areal på cirka fem hektar.

Alle vinstokkene på gården er ikke podede Riesling stokke, og de ældste er mellem 70 og 80 år gammel.

I Mosel giver det milde klima kombineret med en enestående jord, de optimale betingelser for at dyrke lækre Riesling vine. Druerne dyrkes på stejle bjerg skråninger hvor de får sol lys størstedelen af året, men gør også at hele produktionen foretages manuelt. Det betyder at der her virkelig bliver kræset om den enkelte drue.

Gårdens motto er “kvalitet over kvantitet”, og det betyder i praksis at man bevidst begrænser mængden af druer, og udvælger dem enkeltvis under høsten, for at sikre en høj kvalitet i hver enkelt vin som i den sidste ende produceres. Efter høst lagres druerne i gårdens kældre i kvalitets ege træfade.

Der er med andre ord her tale om en helt speciel feinschmecker vinproducent, som er international anerkendt og efterspurgt.. Gårdens udvalg dækker alt fra nye vine til mere end 30 årige sjældenheder, og tilbyder smagsoplevelser fra den tørre til den meget søde hvidvin.

Hos Jensens Vinhandel tilbyder vi et stort udvalg af lækre Riesling specialiteter fra gården, til markedets absolut stærkeste priser…

Find vinene her
Karl Erbes